No tienes activado JAVASCRIPT en tu navegador, puedes navegar en nuestra Web tranquilamente, pero te recomendamos que lo actives para que puedas puedas utilizar nuestra Web con todas las funcionalidades.

Nova guia de recursos per una comunicació lliure d'estigma

Miércoles, 07 Febrero 2018 12:49

L’evidència científica recollida als estudis internacionals assenyala que les persones que tenen un contacte més directe amb una persona amb experiència, tenen una visió menys estigmatitzadora dels trastorns mentals. Cal fer entendre a la població general que passar per un problema de salut mental no fa que una persona sigui diferent ni, menys encara, justifica les actuals reaccions de rebuig, por, aïllament, estigma i discriminació. Cal ensenyar que tots i totes som únics, tots i totes som diferents, amb un diagnòstic de salut mental o sense.

Per assolir les seves fites, Obertament entén que els missatges i les representacions acurades han de ser expressades en primera persona. Aquesta, precisament, és una característica distintiva de la metodologia de lluita contra l’estigma. Així, Obertament reconeix que, per tal que la lluita contra la discriminació sigui efectiva, han de ser les mateixes persones que passen o han passat per un problema de salut mental les que expliquin a la resta de la societat què és viure-hi: Com s’està discriminant les persones pel fet de portar un diagnòstic? Quines són les conseqüències de la discriminació? Quines necessitats tenen les persones amb un problema de salut mental? o Què es fa per recuperar-se?

Per això, s'ha elaborat una guia amb recursos per una comunicació lliure d'estigmes efectiva, pensada especialment per tots aquells i aquelles que voleu fer o feu activisme en lluita contra l'estigma per raons de salut mental, ja sigui dins el marc de projectes i accions d'Obertament com fora d'aquest, ja sigui per fer de portaveus de cara a mitjans de comunicació com per parlar-ne amb el vostre entorn proper. Com parlar, com transmetre aquesta causa a totes aquelles persones que no la coneixen o no en són conscients? De quins temes parlar, on posar el focus, què pot ser contraproduent? Com i per què adaptar el discurs segons a qui ens dirigim? Totes aquestes preguntes i moltes més, les responem en aquesta guia, que et pots descarregar aquí mateix:

 

Descargar archivos adjuntos:

Cargando, un momento, por favor